Sodobni božični okraski za božično drevo – 10 letošnjih trendov

Moderni božični okras

Čeprav se večina ljudi začne ukvarjati z okraski za božično drevo šele pred adventom, so božični trendi določeni že več mesecev prej. Proizvajalci in prodajalci okraskov za božična drevesca na največji svetovni božični razstavi v Frankfurtu predstavijo najnovejše smernice pri okraševanju klasičnih dreves in 3D božičnih dreves za prihajajoči božič.

Predstavljamo vam najbolj aktualne trende za leto 2021 iz sveta Christmasworld, sodobni okraski za božično drevo.

Božični okraski pastelna poslastica

Če ste ljubitelj nežnih pastelnih barv, imamo za vas dobro novico. Ta božič bodo v trendu pastelni odtenki rožnate, metine ali modre barve. Med temi odtenki so morda najbolj priljubljeni rožnati okraski za jelko, vendar so v ospredju tudi zelo sodobni okraski za božično drevo v mentolovem odtenku. Barvno usklajene kroglice za drevo, kvačkani srčki, zvezdice za drevo, božične rožice, ptički ali druge figure v pastelnih barvah bodo čudovito videti na takšnem mehkem, pastelnem drevesu v kombinaciji z belo ali krem čipko, kroglicami, angelskimi krili za drevo, nežnim perjem, loki ali trakovi za drevo. Čipke, biserne verige, različne vrste puha ali organze za drevo bodo vašemu drevesu dale eleganten in nežen videz. Takšni skromni in delikatni okraski so še posebej priljubljeni za okraševanje belih božičnih drevesc.

Značilni zemeljski toni

Rjava, temno zelena ali bakrena? Da, to bodo tudi najbolj modne barve božiča 2021. Okraski za drevesa imajo lahko različne teksture, od bleščic, semiša, stekla ali plastike, neopaženi pa ne smejo ostati niti leseni okraski za drevesa, ki so za ta slog okrasitve izjemno primerni. Tudi oblika okraskov ni omejena. V zemeljskih odtenkih so v ospredju okraski v obliki storžev, želoda, drevesnih cvetov ali ptičkov. Za to vrsto dekoracije so primerne tudi različne lesene figurice. Okraski v drznih zemeljskih barvah se odlično ujemajo z zlatimi okraski ali bež dodatki. Ne glede na to, ali imate raje živo ali umetno božično drevo, je ta vrsta dekoracije na vseh videti zelo elegantno in sodobno.

Brezčasna bela

Bela barva je bila v zadnjih letih najbolj priljubljena za božične okraske in tudi v letošnji božični sezoni ne bo izgubila svoje priljubljenosti. Bela barva v vseh nas vzbuja občutek zime, snega in čistoče, zato je neločljivo povezana z božičem. Po belih božičnih okraskih je veliko povpraševanje, zato jih boste našli nešteto. Bele božične krogle, bele rože, bele zvezde, loki, perje ali angeli so najpogostejši okraski za božično drevo, ki jih ponujajo prodajalci božičnih okraskov. Bele okraske za drevo lahko zelo okusno kombinirate s trenutno zelo modnimi pastelnimi barvami, pa tudi z večno srebrno ali zlato. Tako okrašeno drevo je videti skromno, elegantno in razkošno hkrati.

Vrnitev v preteklost

Se še spomnite božičnega drevesca, ki ste ga imeli doma kot otrok? Na vejah so visele različne figurice v tradicionalnih božičnih barvah. Čim več barv, tem bolje. Proizvajalci božičnih okraskov in dekoracij so takšne retro okraske za drevesa ponovno obudili. Poudarek pa je na okusnem usklajevanju bele, rdeče, zelene in zlate barve.  Na drevo lahko namestite kar koli z božičnim motivom v omenjenih barvah in vaša dekoracija bo zagotovo modna. Če se odločite za okrasitev drevesa v tem rustikalnem slogu, vam priporočamo, da na vrh drevesca namesto različnih zvezdic in cvetlic namestite tradicionalni okrasek.

Božični okraski – Črna eleganca

Da črna barva ne sodi na božično drevo? Napačno! Letošnja božična razstava nas je prepričala, da je črna barva IN. Pri izbiri okraskov različnih oblik se lahko odločite za črno barvo in če jo pravilno kombinirate na primer z zlato ali srebrno, zagotovo ne boste zgrešili. Črna je barva elegance in prav tako elegantno je lahko videti tudi na vašem božičnem drevesu. V netipični črni barvi lahko že najdete božično cvetje, pentlje, krogle ali črni drevesni vršiček.


Klasična umetna božična drevesa

Klasična umetna božična drevesa s PVC vejicami so še vedno zelo priljubljena. Ta kakovostna drevesa imajo raznoliko zasnovo in so narejena iz negorljivih PVC materialov. Ponujamo klasična božična drevesa v različnih barvnih različicah, nekatere vrste pa dopolnjujejo realistični storži. Med klasičnimi drevesi so najbolj priljubljeni predvsem gosti bori ali smreke z dodelanimi iglicami iz PVC-ja, ki popolnoma realistično posnemajo naravne.

Klasična umetna božična drevesa

Male ptice

Okraski za drevo v obliki ptičkov so že več božičnih sezon eleganten okras in tudi v letošnji Božični sezoni ne bo nič drugače. Ne glede na barvo, ki jo izberete za okrasitev, boste zagotovo našli elegantne pernate ptičke v vseh barvah. Zelo priljubljena vrsta takšnega okraska je na primer sova za božično drevo. Ptički so različnih velikosti in iz različnih materialov. Od vas je odvisno, po katerih boste posegli.

Užitni božični okraski

Veliko dobre hrane in sladkarij je že neločljivo povezanih z božičnimi prazniki. Kaj pa če bi s takšnimi dobrotami okrasili svoje drevo? Božični oblikovalci so na letošnji razstavi v ospredje postavili užitne okraske. Sadje, različno pecivo, krofi ali lizike na božičnem drevesu so bili videti izjemno zanimivi, ekstravagantni in okusni. Če ste naveličani tradicionalnih božičnih okraskov in si upate za letošnji božič poskusiti nekaj nekonvencionalnega in novega, posezite po teh elegantnih okraskih. Zagotavljamo vam, da bo vaše drevo z njimi nepozabno. Če to ni po vašem okusu, lahko drevo preprosto okrasite s klasičnimi okraski iz medenjakov.

Nekaj za ljubitelje družbenih omrežij

Kroglice za božično drevo v obliki smeška? Zakaj ne! Danes, ko so družbena omrežja pomemben del našega življenja, je bilo verjetno le vprašanje časa, kdaj se bo kdo domislil takšnih sodobnih božičnih okraskov. Ste jezni, srečni, utrujeni ali zaljubljeni? Z okraski z nasmeški lahko drevesce okrasite glede na trenutno počutje. Ker to niso običajni okraski, bodo po njih verjetno posegli ljudje s smislom za humor, ki božičnih okraskov ne jemljejo preveč resno.

Vesela ekstravaganca

Želite svoje drevo poživiti in mu dati nekaj posebnega? Potem obesite nekaj teh nenavadnih, pisanih okraskov. Okraski v obliki škornjev, rib, meduz, morskih deklic, plišastih živali bodo vaši dekoraciji zagotovo dodali ekstravaganco. Čeprav so ti okraski na prvi pogled videti celo kičasti, lahko z njihovo pravilno kombinacijo ustvarite čudovito in veselo božično dekoracijo. Za takšno okrasitev so zelo primerni vijolični okraski za drevo, drzni rožnati okraski ali kombinacija črnih in zlatih okraskov. Pomembno je, da izberete prave barve in ne pozabite, da je manj včasih več.


Okrašene božične dekoracije

Okrašene božične dekoracije so stilski dodatek za vsak dom in idealna rešitev, ki vam prihrani delo in čas pri okraševanju.

Našli boste majhna okrašena drevesca različnih stilov s sodobnim videzom, ki so primerna za manjše prostore.

Okrašeni božični venčki so tudi stilski dodatki, ki ne smejo manjkati na vhodnih vratih ali okrašeni adventni venčki za na praznično mizo in okrašene božične girlande, ki ustvarijo popolno božično vzdušje.

Ustvarite popolno božično dekoracijo, ki se bo ujemala s podobnimi božičnimi okraski.


Ročno poslikani božični okraski

Če želite na božičnem drevesu resnično unikatne okraske, vsekakor ne smete spregledati tradicionalnih, ročno poslikanih krogel. Izdelane so iz stekla in okrašene z najrazličnejšimi božičnimi motivi.  Zanimivost teh ročno poslikanih okraskov je, da je na vsakem drugačna slika, zato je edinstven. Res je, da so ti stekleni okraski nekoliko dražji, vendar bodo na vašem božičnem drevescu zagotovo zasijali. Zelo preprosto in lično jih lahko kombinirate s papirnatimi ali kvačkanimi božičnimi okraski za drevo. Z malo spretnosti lahko okraske za božično drevesce izdelate tudi sami in jih uskladite z ročno poslikanimi kroglicami.


Morda vas bodo zanimali tudi:

10 nasvetov za nekonvencionalno, leseno božično drevo

Ste se naveličali tradicionalnega božičnega drevesa, vendar ne najdete primerne alternative? Za vas imamo odličen nasvet. Z lesenim božičnim drevescem bo vaš dom zagotovo bolj prijeten in svetel…

Božična drevesa, ki so jih okrasile naše stranke

Božič spet trka na vrata in morda vsak od vas že počasi razmišlja o tem, s kakšnimi božičnimi okraski in dekoracijami bo okrasil božično drevesce. Danes lahko izbirate med številnimi božičnimi okraski in okraski najrazličnejših barv in oblik…

Adventni venčki

16 ODLIČNIH IDEJ ZA POPOLN ADVENTNI VENČEK

Adventni venec je že sam po sebi simbol predbožičnega časa. Njegova tradicija sega v 19. stoletje, ko je nemški teolog Johann Heinrich Wichern ustanovil šolo za revne otroke in s postopnim prižiganjem svečk na venčku v času pred božičem odgovoril na vprašanje otrok “Kdaj bo božič?”.

Pojdi v trgovino