10 nasvetov za nekonvencionalno, leseno božično drevo

leseno drevo

Ste se naveličali tradicionalnega božičnega drevesa, vendar ne najdete primerne alternative? Za vas imamo odličen nasvet. Z lesenim božičnim drevescem bo vaš dom zagotovo bolj prijeten in svetel. Tukaj je 10 navdihujočih nasvetov, kako ga lahko izdelate. Potrebujete le nekaj ustvarjalnosti in spretnosti.

1. Drevo iz lestve

Morda je v vsaki garaži ali kleti stara lesena lestev. Če je ne potrebujete pri barvanju stanovanja ali sestavljanju polic, lahko to klasično delovno orodje uporabite kot zanimivo dekoracijo za svoj dom. Potrebujete le malo ustvarjalnosti. Lestev preprosto ovijte z lučkami in nanjo obesite različne okraske. Na vrh lestve postavite zvezdo in dobili boste nekonvencionalno božično drevo.

vir : pinterest.com

2. Božično drevo iz lesenega trikotnika

Za to nenavadno božično drevo potrebujete le 3 lesene deske, od katerih bosta dve enako dolgi, ena pa krajša. Deske preprosto zlepite ali pribijte skupaj, da se oblikuje trikotna oblika. V to leseno drevo lahko prilepite ali obesite božične kroglice različnih barv in velikosti. Kaj pravite, boste poskusili narediti tako preprosto in zanimivo božično drevo?

vir : pinterest.com

3. Božično drevo iz protja in lesnih ostružkov

Izdelava takšnega naravnega božičnega drevesca lahko postane zanimiva predbožična zabava, pri kateri bo sodelovala vsa družina. Kaj potrebujete za izdelavo tega lesenega drevesa? Vse, kar morate storiti, je, da med hojo izpod dreves naberete nekaj različno dolgih odpadlih drevesnih ostružkov, jih na sredini navrtate in postopoma nanesete na tanjšo železno palico.  Takšno drevo lahko okrasite z različnimi božičnimi okraski, kroglami ali verigami, tako kot klasično božično drevo.

vir : pinterest.com

4. Drevo iz lesenih desk

Če vam v garaži ležijo neželeni kosi lesenih desk, lahko iz njih preprosto izdelate izvirno leseno božično drevo. Preprosto razžagajte lesene deske in jih oblikujte v trikotnik. Nato nanjo vodoravno pritrdite manjše deske, ki bodo služile kot police, na katere boste lahko postavili različne božične okraske. Na leseno osnovno ploščo jih lahko tudi prilepite ali pribijete. Naj vas vodi vaša domišljija.

vir : pinterest.com

Umetna božična drevesa v loncu

Božična drevesa v loncih so postala priljubljena izbira naših strank. Ponujamo vam več vrst teh zanimivih dreves. Izbirate lahko med smreko in jelko v loncu. Zahvaljujoč 3D iglic, iz katerih so narejena drevesa, so božična drevesa v loncih videti popolnoma kot živa božična drevesa v cvetličnem lončku. Hkrati vam ni treba skrbeti, da bi pozabili na vodo ali toploto v vašem domu. Naša 3D božična drevesa v loncu bodo zdržala vrsto let. Ponujamo velikosti: 60, 80, 100, 105 in 110 cm.

Umetna božična drevesa v loncu

5. Drevo iz jesenovega lesa

Takšno zložljivo leseno drevo iz jesenovega lesa lahko izdela vsak spreten domači mojster. Postopek izdelave je podoben postopku izdelave božičnega drevesca iz zbranih lesnih ostružkov, vendar morajo biti pri tej vrsti lesene letvice ravne in enako debele. Nato morate le še vzdolžno nanizati lesene letvice na osrednjo os. Drevo je lahko klasične ali spiralne oblike. Vse je odvisno od vaše ustvarjalnosti.

vir : pinterest.com

6. Majhno drevo iz vinskih zamaškov

Ni nujno, da je leseno božično drevo izdelano le iz klasičnega lesa. Plutasti zamaški so lahko zanimiva alternativa. Z lepilom jih zlahka naložite enega na drugega in oblikujete stožec. Vrh takšnega drevesa iz plute je treba le okrasiti z zvezdo ali lokom. To nenavadno plutasto drevo zagotovo ne bo razveselilo le ljubiteljev vina.

vir : pinterest.com

7. Drevo iz borovih storžev

Storži so zelo priljubljen naravni material za izdelavo različnih okraskov. Z njimi lahko tudi otroci ustvarijo elegantno in lično naravno božično drevo. Zberite dovolj borovih storžev in jih pustite v prvotni barvi ali pa jih obarvajte v skladu s trenutnimi božičnimi trendi. Storže preprosto zložite v obliko drevesa in jih pritrdite z lepilom. Lučke na drevesu bodo zagotovile popolno božično vzdušje. Navodila za izdelavo božičnega drevesca iz borovih storžev najdete TUKAJ.

vir : pinterest.com

8. Drevo, narejeno iz palete

Zanimiva alternativa klasičnemu božičnemu drevesu je drevo iz lesenih palet. Izdelava takšnega drevesa je zelo preprosta. Eno stranico palete preprosto odrežite v trikotnik in nastalo drevo okrasite na poljuben način.

vir : pinterest.com

9. Božično drevo na steni

Imate doma malo prostora? V tem primeru imamo za vas odličen nasvet za izdelavo drevesa, ki bo zagotovo popestrilo vaš dom in ne bo zavzelo skoraj nič prostora. Njegova izdelava je preprosta kombinacija vej in vrvi.  Za okrasitev lahko uporabite tradicionalne božične krogle pa tudi druge tematske okraske. Takšno božično drevo lahko preprosto obesite na katero koli steno v stanovanju.

vir : pinterest.com

10. Božično drevo iz paličic za sladolede

Nenavadno in lepo božično drevo lahko izdelate tudi iz lesenih palčk za sladoled. Izdelava takšnega drevesa je zelo preprosta. Iz trdega papirja naredite model in po obodu modela postopoma prilepite palčke, da se palčke postopoma plastijo. S tem postopkom bo nastalo čudovito leseno drevo, ki ga lahko okrasite z okraskom v obliki zvezde ali snežinke.

Božično drevo iz paličic za sladolede

Če vas nobeno od dreves v članku ni navdušilo in razmišljate o nakupu božičnega drevesa, si lahko ogledate našo trenutno ponudbo na svetdreves.si.

Za več navdiha pri dekoriranju si oglejte naše najnovejše članke o tem, kako okrasiti božično drevo ali sodobne božične okraske – TOP 10 trendov za letošnje leto.


Morda vas bodo zanimali tudi:

Umetna ekološka drevesa

Umetno božično drevo je okolju prijaznejša odločitev

To je pravzaprav pristop k sodobni življenjski filozofiji, načinu življenja. Ali uporabite veliko plastičnih vrečk za enkratno uporabo ali pa imate v avtu nekaj nakupovalnih vrečk za večkratno uporabo? Ali se odločite uporabiti čistilnike vode za svoje dom ali pa domov prinašate plastenke v zabojčkih, ki jih nato zavržete?

Luksuzna bořična drevesa

Luksuzna božična drevesa – TOP 10 za leto 2021

Nismo mogli spregledati dejstva, da so kupci iz leta v leto bolj zahtevni, kar dokazujejo vse večje zahteve po popolnem luksuznem božičnem drevescu, ki pa mora biti videti kot živo. Te stroge zahteve so nas spodbudile, da svojim strankam ponudimo najbolj razkošna drevesa, ki so na voljo na trgu…

Kako okrasiti božično drevo 2021

Kako okrasiti božično drevo?

Bliža se božič in ne veste, kako ponovno okrasiti božično drevo? Kakšen slog okrasitve božičnega drevesa izbrati, katere okraske uporabiti za polepšanje drevesa in s katero barvo uskladiti celotno božično okrasitev?

Pojdi v trgovino