16 ODLIČNIH IDEJ ZA POPOLN ADVENTNI VENČEK

Adventni venčki

Adventni venec je že sam po sebi simbol predbožičnega časa. Njegova tradicija sega v 19. stoletje, ko je nemški teolog Johann Heinrich Wichern ustanovil šolo za revne otroke in s postopnim prižiganjem svečk na venčku v času pred božičem odgovoril na vprašanje otrok “Kdaj bo božič?”.

Ta tradicija venčka se je ohranila vse do danes. Včasih je bil venec okrašen s kar 24 svečami, danes pa adventni venček simbolizirajo štiri bele sveče, ki ponazarjajo štiri adventne tedne. Verjetno ne boste našli doma, kjer adventni venček ne bi bil del božične dekoracije.

Tako kot vse drugo so tudi adventni venčki podvrženi trendom. Danes lahko najdete vse vrste vzorcev, oblik in barv tega božičnega simbola. Če ste med bolj spretnimi in želite v adventni venec vnesti delček sebe, ga lahko preprosto izdelate.

Zbrali smo nekaj modnih nasvetov za izdelavo stilskih popolnih adventnih venčkov, s katerimi bodo dolgi praznični večeri prijetnejši.

1. Leseni adventni venček iz debla

Prvotni adventni venčki so bili preprosti, skromni in izdelani iz naravnih materialov. Iz kosa drevesnega debla izdelajte tradicionalni venec za mizo. Venec lahko izdelamo v različnih oblikah. Ne glede na to, ali izberete podolgovat, kvadraten ali okrogel adventni venec, lahko to storite z lahkoto. Kako? Na kos debla preprosto prilepite sveče. Ta leseni venec lahko okrasite z iglicami, storži, božičnimi kroglicami ali drugimi okraski.

2. Adventni venček v elegantni leseni škatli

Kako preprosto. Preprosto leseno škatlo napolnite s šahom, storži, suhim sadjem ali drugimi božičnimi okraski in vanjo postavite sveče. Škatla se lahko ujema z različnimi barvami in vzorci. Stavite lahko na adventni venec podolgovate, kvadratne ali okrogle oblike.

3. Adventni venček iz vejic

Tudi pri tej vrsti adventnega venca ima les pomembno vlogo. Vse, kar morate storiti, je, da z dreves naberete veje in jih povežete z vrvico ali trakom. Veje lahko pustite v prvotni barvi ali jih pobarvate po želji. Na veje prilepite sveče ali božične okraske. Tako boste ustvarili eleganten in sodoben adventni venec iz lesa.

4. Umetni božični venček, okrašen po vaših željah

Ste privrženec klasičnega adventnega venca iz iglavcev? V tem primeru vam priporočamo, da si kupite umetni božični venec, ki je videti kot živi, in ga okrasite sami. Z lepilno pištolo lahko pritrdite vse božične okraske in sveče.

5. Adventni venček iz božičnih kroglic

Imate doma veliko božičnih kroglic, ki jih ne znate uporabiti? Zakaj ne bi iz njih izdelali adventnega venca? Preprosto si priskrbite polistirensko maketo venca in nanjo s pištolo za lepljenje prilepite božične kroglice različnih velikosti. Vse, kar morate storiti, je, da na vrh pritrdite božične sveče. Tako preprosto in hkrati modno!

6. Adventni venček iz borovih storžev

Še en odličen nasvet za uporabo naravnih materialov je izdelava adventnega venčka iz borovih storžev. Borove storže preprosto s pištolo za lepljenje prilepite na polistirensko lutko venca. Dodate lahko tudi cikorijo, suho sadje ali cimet. Vaša domišljija nima meja.


Božični venčki

Ponujamo vam kakovostne božične venčke, primerne za okrasitev mize, vrat ali stene. Adventni božični venčki so na voljo v različnih sodobnih izvedbah: zeleni, beli, zasneženi ali s 3D iglicami, ki jih ni mogoče ločiti od živih venčkov.

Božični venci

7. Adventni venček iz kozarcev

Da, prav ste slišali. Iz kozarcev. Kozarec preprosto napolnite do ¼ s soljo, sladkorjem, rižem, oreščki ali okrasnimi kamenčki in vanj postavite svečo. Kozarce lahko okrasite z umetnim snegom, drobnarijami, vrvico ali trakom.

8. Adventni venček na krožniku ali pladnju

Odličen nasvet za hiter in enostaven adventni venec je, da sveče razporedite na pladenj za torto ali na klasičen krožnik. Sveče postavite na sredino pladnja ali krožnika, na katerem običajno postrežete sladice, in jih okrasite z božičnimi okraski po svojem okusu. V nekaj minutah boste izdelali zelo eleganten adventni venec, kot je ta.

9. Adventni venček iz loncev in lončnic

Ste kdaj pomislili, da bi lončke ali sadike uporabili za izdelavo adventnega venčka? Pa vendar je tako preprosto. Lonec napolnite z mahom, storži, suhim sadjem ali drugimi okraski in vanj postavite adventno svečo. Če naredite štiri takšne lončke, boste imeli edinstven adventni venček.

10. Adventni venček iz pločevink

Če očistite etikete s klasičnih pločevink, boste dobili popoln material za izdelavo izvirnega industrijskega adventnega venca. Kako to storiti? Pločevinke preprosto napolnite s cikorijo, mahom, borovimi storži ali orehi in vanje postavite sveče. Posode za sveče lahko oštevilčite ali jih zvežete z vrvico in jih lično razporedite. Takšnega adventnega venca ne bo imel nihče.

Ste se odločili, da boste izdelali svoj adventni venec, vendar ne veste, katere barve izbrati? Predstavljamo vam barvne trende za leto 2021.


Okrašeni božični venčki

Kdor si ne bi želel za božič čudovito okrašenega adventnega venčka ali stilsko okrašenega venčka za vrata? Nudimo široko ponudbo okrašenih božičnih venčkov za mizo in visečih venčkov za vrata, s katerimi boste božično okrasitev pripeljali v stopnjo dovršenosti. Izbirate lahko med tradicionalnimi zelenimi, a tudi belimi, zasneženimi božičnimi venčki z okraski v različnih barvnih izvedbah. Božični venček lahko celo uskladite z malim božičnim drevesom ali okrašeno sredinsko girlando za mizo iz naše ponudbe.


11. Beli adventni venček

Brezčasna bela barva verjetno nikoli ne bo šla iz mode. Če želite sodoben adventni venec, ki bo v trendu še leta, izberite belo barvo.

12. Roza adventni venček

Rožnati adventni venčki in okraski so v zadnjih letih vse bolj priljubljeni. Priznati moramo, da so res videti izjemno elegantno in sodobno.

13. Rdeči adventni venček

Rdeča barva preprosto sodi k božiču. Tradicionalni rdeči adventni venec bo dobrodošel v vsakem prostoru.

14. Srebrni adventni venček

Sodobni adventni venec v srebrni barvi je videti eleganten, ličen in razkošen. Srebrni odsevi dajejo vencu nezamenljiv pridih.

15. Vijolični adventni venec

Za tiste, ki se ne bojijo barv, je odlična izbira vijolični adventni venec. Vijolična barva v kombinaciji z rožnato in zeleno čudovito dopolnjuje celoten videz venca.

16. Belo-zlati adventni venček

Če želite, da je vaš adventni venec videti razkošno in hkrati elegantno, izberite kombinacijo bele in zlate barve. Takšnega modnega “glamur” venčka zagotovo ne boste spregledali.


Morda vas bodo zanimali tudi:

10 nasvetov za nekonvencionalno, leseno božično drevo

Ste se naveličali tradicionalnega božičnega drevesa, vendar ne najdete primerne alternative? Za vas imamo odličen nasvet. Z lesenim božičnim drevescem bo vaš dom zagotovo bolj prijeten in svetel. Tukaj je 10 navdihujočih nasvetov, kako ga lahko izdelate. Potrebujete le nekaj ustvarjalnosti in spretnosti…

Advent in adventni venčki

Wikipedija navaja, da je advent prvi del liturgičnega leta Rimskokatoliške cerkve, ki ga določajo štiri nedelje pred praznikom rojstva Jezusa Kristusa in obdobje duhovne priprave na božič. Božični čas se začne na prvi adventni dan in konča na dan Epifanije. V vsakdanjem življenju se priprava na božič začne z izdelavo adventnega venca, čiščenjem in okraševanjem doma…

Moderni božični okras

Sodobni okraski za božično drevo – 10 letošnjih trendov

Čeprav se večina ljudi začne ukvarjati z okraski za božično drevo šele pred adventom, so božični trendi določeni že več mesecev prej. Proizvajalci in prodajalci okraskov za božična drevesca na največji svetovni božični razstavi v Frankfurtu predstavijo najnovejše smernice pri okraševanju klasičnih dreves in 3D božičnih dreves za prihajajoči božič.

Pojdi v trgovino