Božič kot iz pravljice: Obiščite najbolj čarobne božične sejme v Evropi

Bozicne sejme

Božič. Čas veselja, miru in družine. Za marsikoga najlepši prazniki v celem letu. Kako v njih čim bolj uživati? Seveda so božični sejmi sestavni del božiča. Predstavljamo vam pregled najlepših krajev v Evropi, kjer je božične sejme vsekakor vredno obiskati.

Vsak od nas ima raje drug kraj za obisk božičnih sejmov, kar je razumljivo. Dandanes pa sledimo tudi covid ukrepom, ki bi nam lahko pokvarili izlet na božične sejme. Kljub temu vam želimo za navdih predstaviti najlepše božične sejme v Evropi, ki potekajo v različnih krajih.

Popolno vzdušje na Dunaju

Dunaj je lepo mesto s še lepšimi božičnimi sejmi. Vsako leto pride sem na tisoče obiskovalcev, da bi občudovali čarobnost božiča. Dunajske tržnice potekajo vsako leto od konca novembra. Tukaj lahko najdete različne specialitete ali punč v tipičnih steklenih kozarcih, ki jih lahko odnesete domov kot spominek.

Seveda za simbolično plačilo. Božično vzdušje v tem mestu je res popolno. Tu boste našli tudi različne zanimivosti, kot je drsališče, kjer lahko drsate z otroki ali prijatelji. Ne oklevajte in kupite božične okraske kot spominek.

Božični sejmi v Krakovu

Tudi naše druge sosede na Poljskem imajo čudovite božične sejme. Vsako leto potekajo na glavnem trgu, kjer lahko uživate v tradicionalni hrani, kuhanem vinu in sladkarijah. Čudovita lesena stojala ustvarijo popolno božično vzdušje.

Prednost je v tem, da lahko tukaj najdete izdelke različnih vrst, ki so izdelani ročno. Poleg tega vam ni treba plačati veliko. Cene so enake kot pri nas. Božični sejmi v Krakovu so med najlepšimi v Evropi. Ta kraj je vsekakor vreden ogleda.

Božični Salzburg, ki si ga je vredno ogledati

Salzburg je mesto v Avstriji in vsekakor vredno obiska med božičem. Doživeli boste popolno vzdušje, ki bo vsakomur narisalo nasmeh na obraz. Božič v tem mestu je res edinstven. Tržnice najdete v samem središču mesta, pred salzburško katedralo in na Rezidenčnem trgu.

Zgodovinske stojnice na božičnem sejmu, božične pesmi in neštete predstave so vsekakor vredne obiska tega kraja. Med drugim boste tu srečali tudi veliko Slovakov in Čehov. Ta kraj preprosto združuje turiste z vsega sveta, a tukaj radi obiščejo tudi domačini.

Božični sejmi v Toskani

Božič na italijanski način? To je to! Prepustite se božičnemu vzdušju Toskane in uživajte v božičnih sejmih v tem čarobnem kraju. Nakupujte tradicionalne okraske za dom in uživajte v jedeh, ki bodo navdušile vaše brbončice.

Verjamemo, da boste uživali v božičnem vzdušju božičnih sejmov v tujini!


Morda vas bodo zanimali tudi:

Moderni božični okras

Sodobni božični okraski za božično drevo – 10 letošnjih trendov

Čeprav se večina ljudi začne ukvarjati z okraski za božično drevo šele pred adventom, so božični trendi določeni že več mesecev prej. Proizvajalci in prodajalci okraskov za božična drevesca …

Moderne novoletne jelke

Kako so videti moderne novoletne jelke?

Se spomnite umetnih jelk izpred nekaj let? Kup plastike na umetnem stojalu, ki je bil bolj podoben metli kot čudovitemu božičnemu drevesu. Na srečo takšnih umetnih dreves ni več. Današnje moderne novoletne jelke se zelo razlikujejo od teh prvotnih …

Umetna Jelka

Kako dolgo zdrži umetna jelka?

Še vedno ne veste, ali je boljše izbrati živo ali umetno jelko? Če želite, da bo vaša novoletna jelka zdržala zelo dolgo in da z njo ne boste imeli nobenih skrbi, vsekakor ne smete spregledati naših umetnih jelk. Umetna novoletna jelka je pravzaprav prava stvar za vas …

Pojdi v trgovino