Kako dolgo zdrži umetna jelka?

Umetna Jelka

Še vedno ne veste, ali je boljše izbrati živo ali umetno jelko? Če želite, da bo vaša novoletna jelka zdržala zelo dolgo in da z njo ne boste imeli nobenih skrbi, vsekakor ne smete spregledati naših umetnih jelk. Umetna novoletna jelka je pravzaprav prava stvar za vas.

Umetne božične jelke in njihova kakovost

Pri nakupu umetne novoletne jelke je pomembno, da se osredotočite na njeno kakovost. Danes se umetne novoletne jelke prodajajo v številnih trgovinah ali trgovskih verigah, kakovost dreves pa se precej razlikuje, kar je razvidno že na prvi pogled. Pozorni morate biti na to, kako ima božična jelka obdelane veje in iglice ter kakšen je njen splošni videz.

Pri kakovostnem božičnem drevesu ne smejo odpadati iglice, drevo mora biti simetrično, gosto, brez velikih vrzeli, skozi katere se vidi vse drevo. Seveda morate upoštevati tudi, da bo kakovostno božično drevo nekoliko dražje, saj so materiali višje kakovosti in sodobne proizvodne tehnologije dražji.

Za najbolj kakovostna božična drevesa trenutno veljajo FULL 3D in 3D drevesa, ki so sestavljena iz visokokakovostnih tridimenzionalnih vej, izdelanih kot odlitki živih vej iz PE materialov. Pri 3D drevesih govorimo o kombinaciji, pri kateri imajo visokokakovostne 3D veje umetno božično drevo po celotnem obodu drevesa, notranjost drevesa pa je obdelana s klasičnimi vejami iz PVC. FULL 3D novoletna jelka ima visokokakovostne 3D vejice, ki so v celoti izdelane iz njih.

3D novoletne jelke zdržijo dlje kot jelke iz PVC materialov

Klasične, cenejše umetne jelke iz PVC materialov bodo videti lepe in “kot nove” približno 5 do 9 let. Po daljšem času se bodo iglice PVC začele krčiti, odpadati in čeprav bo takšna novoletna jelka še vedno opravljala svojo nalogo, se bodo na njej pokazale posledice časa.

Pri kakovostnejših drevesih 3D in FULL 3D se življenjska doba podaljša na 15 do 25 let. To je odvisno predvsem od tega, kako lastnik skrbi za drevo in kje ga shranjuje.

Kaj je treba storiti, da bo umetna božična jelka čim dlje ostala lepa?

Če želite, da bo vaša umetna novoletna jelka čim dlje ostala lepa, upoštevajte naslednja načela:

  • Umetne božične jelke ne smete shranjevati na neposredni sončni svetlobi in v bližini vira toplote, saj bo zbledela, zaradi česar ne bo več uporabna
  • Umetno jelko je treba hraniti na suhem mestu, da ne postane mokra
  • Umetno jelko shranjujte v škatli, v kateri ste jo prejeli
  • Umetnega drevesa ne shranjujte na balkonu ali terasi, kjer bi bil lahko prisoten veter ali dež
  • Idealen prostor za shranjevanje drevesa je v omari, pod posteljo, v suhi kleti ali garaži
  • Z vejicami ravnajte skrbno, da jih ne polomite
  • Umetna jelka ne sme biti izpostavljena neposrednemu ognju

FULL 3D božično drevo

Full 3D božična drevesa (100% 3D) so narejena izključno iz 3D iglic in tako popolnoma posnemajo živo drevo. 100% 3D božično drevo predstavlja najbolj luksuzno in sodobno drevo, ki jo trg ponuja. Vejice s 3D mehkimi iglicami so narejene iz najkakovostnejših polietilenskih materialov z uporabo najnovejših tehnologij. Letos smo za vas pripravili do 6 ekskluzivnih novosti, zato boste v naši ponudbi našli več kot 10 luksuznih (100% 3D) dreves.

FULL 3D božično drevo

Kaj storiti, če se je življenjska doba umetne jelke končala? Kdaj jo je treba zamenjati?

Trendi v proizvodnji umetnih božičnih dreves še vedno napredujejo in tisto, kar je bilo modno pred nekaj leti, danes morda ni več modno. Če menite, da je čas za zamenjavo starega božičnega drevesa, ga preprosto odnesite v center za recikliranje in si zagotovite novo, sodobno umetno božično drevo, ki vam bo služilo še vrsto let.

Kdaj zamenjati umetno jelko z novo, je zelo individualno, saj nekaterih ne moti nekaj zlomljenih ali zmečkanih vej, drugi pa želijo imeti božično drevo v popolnem stanju. Po našem mnenju je idealen čas za zamenjavo starega božičnega drevesa, ko so že vidne posledice obrabe in si rečete: “Letos bo še zdržalo.”


Morda vas bodo zanimali tudi:

Adventni venec

Advent in adventni venčki

Wikipedija navaja, da je advent prvi del liturgičnega leta Rimskokatoliške cerkve, ki ga določajo štiri nedelje pred praznikom rojstva Jezusa Kristusa in obdobje duhovne priprave na božič. Božični čas se začne na prvi adventni dan in konča na dan Epifanije. V vsakdanjem življenju se priprava na božič začne z izdelavo adventnega venca, čiščenjem in okraševanjem doma.

Twinkly lights za božično drevo

TWINKLY – Sodobna osvetlitev božičnega drevesa za 21. stoletje

TWINKLY je inteligentna, revolucionarna LED osvetlitev, ki jo lahko preprosto upravljate s pametnim telefonom. Če želite uživati v najbolj neverjetnih barvnih kombinacijah in popolni svetlobni predstavi z lučkami na drevesu, morate le vklopiti bluetooth in prek brezplačne mobilne aplikacije Twinkly svoj pametni telefon povezati s pametnim adapterjem.  Osupljive svetlobne igre bodo zagotovo razveselile vso vašo družino.

Božična drevesa z osvetlitvijo LED

Božična drevesa z osvetlitvijo LED zagotavljajo sodoben božič

Vsakoletno jemanje iz škatle in odvijanje božičnih lučk LED ter nato neskončno zavijanje božičnih lučk okoli drevesa. Se vam zdi znano? Čeprav je postavljanje in okraševanje božičnega drevesca zelo prijetna družinska tradicija, vam ponujamo odličen nasvet, da bo še bolj prijetna.

Pojdi v trgovino