Božični venček za vrata in mizo – 40+ navdihov

Božični venček za vrata in mižo

Božični venček za vrata ali mizo je odličen okras, ki dopolnjuje celotno božično vzdušje in ima več možnosti uporabe. Lahko ga preprosto postavite na mizo, ga nežno okrasite, nanj pritrdite sveče ali pa ga preprosto obesite na vhodna vrata, nad kamin ali kam drugam na steno.

Če ne veste, kako bi navaden zelen ali zasnežen venec spremenili v resnično izvirno dekoracijo, se zgledujte po naših nasvetih.

Božični venček za vrata

Če želite stilsko okrasiti vhodna vrata, stavite na enega od naših navdihov, ki so najbolj priljubljeni med ljubitelji božičnega dekorja. Najpogosteje lahko vidimo božične venčke za vrata v rdeči barvi, rožnate božične venčke, božične venčke iz kroglic, naravne pa tudi netipične.

Božični venček za vrata v rdeči barvi

Rdeča barva spada k božiču, zato ni presenetljivo, da se vsako leto pojavi veliko božičnih okraskov v tej barvi. Rdeči okraski bodo lepo opazni na zelenem ozadju, zato priporočamo, da izberete navaden božični venček v enotni barvi in ga nato okrasite z rdečimi okraski. Božični venček za vrata lahko okrasite z rdečimi božičnimi kroglicami, rdečimi trakovi, cvetjem ali drugimi okraski različnih oblik. Rdeči okraski se bodo lepo pokazali, če jih boste kombinirali z zlatimi ali belimi okraski.

Še en odličen nasvet je, da na spodnjo stran venčka pritrdite girlando, nato pa na venec in girlando pritrdite debel rdeč trak. Takšen rdeč božični venček za vrata bo zagotovo izgledal čudovito.

Božični venček za vrata v beli barvi

Tako kot zasnežena božična drevesa so zelo priljubljeni tudi zasneženi beli božični venčki za na vrata. Kaj pa, če beli božični venček okrasimo z belimi okraski? To je popolna zimska dekoracija. Kombinirajte bele božične okraske z nekaj srebrnimi ali okraski v kremasti barvi in zagotovili vam bomo, da se boste počutili kot v pravljičnem, ledenem kraljestvu. Če pa je to za vas preveč bele barve, lahko na venček pritrdite nekaj božičnih kroglic v nežnih, pastelnih odtenkih.

Božični venček v rožnati barvi

Nežna rožnata barva je v božičnem času vse bolj priljubljena. Rožnati božični okraski  bodo lepo videti tako na belih, zasneženih božičnih venčkih kot na klasičnih zelenih venčkih. Rožnate božične okraske preprosto pritrdite na navaden božični venec. Izberete lahko rožnate kroglice, rože ali trakove, pa tudi različne okraske v obliki ptic, srčkov ali angelčkov. Priporočamo kombiniranje rožnatih okraskov s srebrnimi, belimi in tudi zlatimi okraski.


Božični venčki

Ponujamo vam kakovostne božične venčke, primerne za okrasitev mize, vrat ali stene. Adventni božični venčki so na voljo v različnih sodobnih izvedbah: zeleni, beli, zasneženi ali s 3D iglicami, ki jih ni mogoče ločiti od živih venčkov.

Božični venci

Božični venček iz kroglic

Če imate doma veliko božičnih kroglic, ki jih ne uporabljate za okrasitev božičnega drevesa, jih lahko preprosto uporabite za okrasitev božičnega venčka za vrata. Kroglice lahko zelo tesno pritrdite na venec in ne boste potrebovali drugih okraskov. Takšen božični venček za na vrata iz kroglic se bo lepo pokazal, če boste nanj pritrdili velik trak s pentljo.

Nenavaden, večbarvni božični venček za vrata

Z različnimi barvnimi kroglicami, figuricami, pentljami, drevesnimi okraski ali cvetjem lahko preprosto ustvarite igriv in barvit božični venček. Najpomembnejša je igra z barvami. Od preprostega, klasičnega zelenega ali zasneženega venčka lahko z lepilno pištolo in najrazličnejšimi okraski ustvarite najbolj vesel božični venček za na vrata, ki bo sigurno postal središče pozornosti.


Okrašeni božični venčki

Kdor si ne bi želel za božič čudovito okrašenega adventnega venčka ali stilsko okrašenega venčka za vrata? Nudimo široko ponudbo okrašenih božičnih venčkov za mizo in visečih venčkov za vrata, s katerimi boste božično okrasitev pripeljali v stopnjo dovršenosti. Izbirate lahko med tradicionalnimi zelenimi, a tudi belimi, zasneženimi božičnimi venčki z okraski v različnih barvnih izvedbah. Božični venček lahko celo uskladite z malim božičnim drevesom ali okrašeno sredinsko girlando za mizo iz naše ponudbe.


Naravni božični venček

Pozabite na barvne božične kroglice in okraske. Iz različnih naravnih plodov naredite božični venček za vrata ali mizo. Na zeleni božični venček preprosto pritrdite borove storže, suho sadje, cimet, orehe ali lesene okraske. Če se vam zdi takšen venček preveč dolgočasen, lahko med takšne naravne okraske pritrdite tudi nekaj klasičnih božičnih krogel v nežnih ali zemeljskih odtenkih. Takšen božični venček za vrata ali mizo bo domov zagotovo prinesel košček narave.

Božični venček za mizo

Iz klasičnega božičnega venčka lahko preprosto ustvarite tudi božični venček za mizo. Takšen venec samo okrasite z okraski po svojem okusu in nanj pritrdite sveče.  Iz preprostega zelenega ali zasneženega venca lahko enostavno ustvarite eleganten adventni venec, ki bo popestril vašo mizo. 

Za izdelavo božičnih venčkov za mizo lahko uporabite božične kroglice, trakove, pentlje, cvetje, različne figurice ali okraske različnih oblik. Fantazija nima meja. Pomembno je le, da se barve na božičnem vencu in slog okrasitve božičnega venca ujemajo s celotno dekoracijo vašega stanovanja.

So vas navdihnili naši nasveti za popoln božični venček? V naši e-trgovini svetdreves.si lahko najdete tudi ponudbo zelenih, pa tudi zasneženih božičnih venčkov.


Morda vas bodo zanimali tudi:

Adventni venčki

16 ODLIČNIH IDEJ ZA POPOLN ADVENTNI VENČEK

Adventni venec je že sam po sebi simbol predbožičnega časa. Njegova tradicija sega v 19. stoletje, ko je nemški teolog Johann Heinrich Wichern ustanovil šolo za revne otroke in s postopnim prižiganjem svečk na venčku v času pred božičem odgovoril na vprašanje otrok “Kdaj bo božič?”.

Adventni venec

Advent in adventni venčki

Wikipedija navaja, da je advent prvi del liturgičnega leta Rimskokatoliške cerkve, ki ga določajo štiri nedelje pred praznikom rojstva Jezusa Kristusa in obdobje duhovne priprave na božič. Božični čas se začne na prvi adventni dan in konča na dan Epifanije. V vsakdanjem življenju se priprava na božič začne z izdelavo adventnega venca, čiščenjem in okraševanjem doma.

leseno drevo

10 nasvetov za nekonvencionalno, leseno božično drevo

Ste se naveličali tradicionalnega božičnega drevesa, vendar ne najdete primerne alternative? Za vas imamo odličen nasvet. Z lesenim božičnim drevescem bo vaš dom zagotovo bolj prijeten in svetel. Tukaj je 10 navdihujočih nasvetov, kako ga lahko izdelate. Potrebujete le nekaj ustvarjalnosti in spretnosti.

Pojdi v trgovino