Kakšna bo barva božiča 2022?

Barva božiča

Ali vsako leto sledite trendom v božični dekoraciji in spreminjate božične okraske glede na to, katera barva je trenutno v modi? V tem primeru je ta članek ravno za vas. Ni skrivnost, da so tudi božični okraski, tako kot vse ostalo, podvrženi trendom – oblikovalskim in tudi barvnim. V našem članku smo se osredotočili predvsem na različne barvne kombinacije okraskov, ki bodo najbolj trendovske v sezoni 2022/2023. Predstavili vam bomo tudi TOP barvo božiča 2022, ki je kot ljubitelji trendov pri božičnem okraševanju preprosto ne smete spregledati.

Stara dobra klasika

Rdeče božične kroglice v kombinaciji z zelenimi božičnimi okraski in belimi dodatki. Ljubitelji tradicionalnega božiča se bodo verjetno težko odrekli tem barvam. Vendar s temi klasičnimi božičnimi barvami zaradi njihove brezčasnosti ne morete zgrešiti. Zakaj ne bi takšnih tradicionalnih božičnih okraskov dopolnili z elegantnimi črnimi božičnimi kroglami ali rjavimi božičnimi okraski? Ta barvna kombinacija bo zagotovo popestrila vaš dekor. Svoje božične okraske lahko obogatite tudi s stilskimi božičnimi figurami v tradicionalnih rdeče-belih odtenkih.

Barva božiča

Luksuzna črno – bakrena božična dekoracija

Če imate radi ekstravaganco in pridih luksuza, boste zagotovo posegli po črnih božičnih okraskih, ki jih lahko odlično kombinirate z bakrenimi božičnimi kroglami in drugimi dodatki. Tem modnim božičnim barvam lahko prilagodite tudi celotno božično mizo ali različne dodatke za dom. Odlična izbira za tovrstno dekoracijo je luksuzna črno-medena preproga za božično drevo, ki ne pokriva le stojala, temveč božičnemu drevesu doda tudi piko na i.

Barva božiča

Naravne barve božičnih okraskov

Božični okraski v naravnih barvah postajajo vse bolj priljubljeni, ne le med tistimi, ki si prizadevajo, da bi na božičnem drevesu viseli le eko-okraski. Rjave božične kroglice, rahlo zeleni božični okraski, oranžni božični okraski, pa tudi bakreni… s kombiniranjem vseh teh barv ustvarite pravo harmonijo naravnih barv na božičnem drevesu. Prednost teh barvnih kombinacij je, da lahko takšne okraske iz različnih naravnih materialov izdelate tudi sami.

Barva božiča

Izjemno široka božična drevesa

Če imate več prostora v svojem domu ali podjetju, in želite, da vaše božično drevo izstopa, zagotovo ne smete zamuditi naše ponudbe izjemno širokih dreves. Ta drevesa so 15-20 cm širša od klasičnih in popolnoma zapolnijo večji prostor v kateri koli sobi. Široko božično drevo je videti gostejše in močnejše, zaradi velikega števila 3D vejic pa ima povsem avtentičen videz. Samo pri nas boste našli več vrst teh ekskluzivnih, izjemno širokih božičnih dreves.

Izjemno široka božična drevesa

Romantični božični okraski v pastelnih odtenkih

Božični okraski v pastelnih odtenkih so trend zadnjih let. Elegantne starinsko rožnate božične krogle, pastelni, modri božični okraski, okraski v barvi mete, pa tudi okraski v smetanovi barvi so zagotovo prava izbira. Božični okraski v tako nežnih odtenkih izgledajo zelo stilsko in prepričani smo, da bodo v prihodnjih letih prevladovali med barvami božičnih okraskov. Takšnemu nežnemu in romantičnemu dekorju se odlično prilega elegantna bela preproga pod božičnim drevesom, celoten vtis dekoracije pa lahko poudarite z različnimi okraski severnih jelenov ali božičnih Miklavžev v nežnih barvah.

Barva božiča

Turkizni božični okraski, ki jih ni mogoče spregledati

Turkizna božična dekoracija izgleda res neverjetno. Svetlejše, turkizne božične kroglice lahko kombinirate s temnejšimi smaragdnimi božičnimi okraski, vmes pa lahko dodate nežnejše, belo-srebrne okraske v teh izrazitih barvah. Če se ne bojite eksperimentirati, lahko tako okrašenemu božičnemu drevesu dodate osvetlitev, pri čemer lahko nastavite turkizne ali srebrne odtenke svetlobe. Si torej lahko predstavljate svoje božično drevo v teh barvah? Mi pa vsekakor!

Barva božiča

Katera barva bo edinstvena barva božiča 2022?

Podjetje Pantone vsako leto razglaša barvo leta tako na področju mode, kot tudi na področju dodatkov za dom in božičnih okraskov. Leta 2022 je bila za najbolj trendovsko barvo razglašena barva Very Peri. Ta barva, ki združuje modro, vijolično in nežen odtenek rdeče, bo prevladovala v naslednji božični sezoni 2022/2023. Na prvi pogled morda pomislite, da gre za klasično vijolično barvo, vendar je barva Very Peri bolj subtilna in jo je navdihnila rastlina Navadni zimzelen, angleško Periwinkle.

Barva božiča

Letos boste na trgu zagotovo našli veliko število božičnih okraskov v tej barvi. Božični okraski v barvi Vera Peri se lepo kombinirajo s srebrnimi božičnimi dodatki, svetlo rožnatimi božičnimi kroglami ali pastelno modrimi in belimi božičnimi okraski.

Boste tudi vi letos podlegli aktualnim božičnim trendom?


Morda vas bodo zanimali tudi:

Kako okrasiti božično drevo 2021

Kako okrasiti božično drevo?

Bliža se božič in ne veste, kako ponovno okrasiti božično drevo? Kakšen slog okrasitve božičnega drevesa izbrati, katere okraske uporabiti za polepšanje drevesa in s katero barvo uskladiti celotno božično okrasitev?

Adventni venčki

16 ODLIČNIH IDEJ ZA POPOLN ADVENTNI VENČEK

Adventni venec je že sam po sebi simbol predbožičnega časa. Njegova tradicija sega v 19. stoletje, ko je nemški teolog Johann Heinrich Wichern ustanovil šolo za revne otroke in s postopnim prižiganjem svečk na venčku v času pred božičem odgovoril na vprašanje otrok “Kdaj bo božič?”.

Moderni božični okras

Sodobni božični okraski za božično drevo – 10 letošnjih trendov

Čeprav se večina ljudi začne ukvarjati z okraski za božično drevo šele pred adventom, so božični trendi določeni že več mesecev prej. Proizvajalci in prodajalci okraskov za božična drevesca na največji svetovni božični razstavi v Frankfurtu predstavijo najnovejše smernice pri okraševanju klasičnih dreves in 3D božičnih dreves za prihajajoči božič.

Pojdi v trgovino
Praznujte z nami začetek poletja, popust do -15 %
-15 % na vse izdelke na zalogi
x