Doma izdelani božični okraski

božični okraski

Ste ustvarjalni in želite ročno izdelati dekoracije in poceni božične okraske? To niso okraski za božično drevo, temveč božični okraski za vaš dom, mizo, vrata ali okna. Prinašamo vam odlične ideje za božične okraske, ki jih lahko preprosto izdelate sami v udobju svojega doma. To ni nič težkega. Vse, kar potrebujete, je nekaj spretnosti, ustvarjalnosti in preprostih materialov, ki jih lahko vsakdo najde doma. Izdelajte božične okraske po našem navdihu.

Okraski za božično mizo

Božični okraski vključujejo tudi različne okraske za božično mizo. Poleg adventnega venca lahko na mize ali police postavite različne, lastnoročno izdelane božične figurice, majhna božična drevesca ali svečnike. Za izdelavo elegantnih ročno izdelanih okraskov, ki se bodo odlično ujemali s celotno božično dekoracijo vašega stanovanja ali hiše, lahko uporabite različne materiale ali barve.

Božični okraski iz lesa

Vašo božično dekoracijo bodo odlično dopolnili leseni božični okraski. Iz tega naravnega materiala lahko izdelate elegantno božično drevo, angele ali različne živalske figure. Leseni božični okraski so izjemno stilski in brezčasni.

Iz debelejše veje lahko preprosto naredite lesenega angela, ki ga uporabite za telo angela. Na vrh pritrdite leseno kroglo, ki predstavlja glavo. Iz vrvic lahko na njej naredite lase. Krila angela lahko preprosto izdelate iz dveh lesenih vilic.

Prav tako lahko iz drevesnega lubja izdelate čudovit lesen okrasek. Na žico preprosto nataknite različne velikosti lubja, od najširšega spodaj do najožjega na vrhu. Tako boste dobili popolno obliko drevesa. Na dnu drevesa lahko vstavite žico v okrogel lesen ostanek in na vrh drevesa postavite leseno zvezdo.

Leseni božični okraski so lahko tudi v obliki živali. V našem primeru so to severni jeleni. Z lepilom zlepite različne lesene ostanke in veje ter ustvarite prikupno figurico živali. Takšno dekoracijo lahko okrasite z dekorativnim trakom ali drugimi materiali.

Božična okrasitev drevesa

Elegantno namizno dekoracijo lahko naredite preprosto, samo s trdim papirjem, lepilom in različnimi okraski. Vse, kar morate storiti, je, da iz trdega papirja oblikujete piramido. Na piramido lahko nato prilepite poljubne okraske. Majhne božične kroglice, biserčki ali kosi čipkaste tkanine bodo na takem drevesu videti res lepo. Okoli piramide lahko ovijete tudi tanko božično verižico in tako ustvarite razkošno namizno dekoracijo.

Božični okraski iz naravnih materialov

Iz borovih storžev lahko naredite tudi majhno božično drevo. Na storž le prilepite različne biserčke in na vrh pritrdite majhen okrasek v obliki zvezde. To mini drevo je nato prilepljeno na leseno podlago in lahko krasi vašo polico, mizo ali okensko polico.

Ko želite izdelati božične okraske za mizo iz naravnih materialov, lahko uporabite tudi sadje. Ena možnost je, da posušene rezine pomaranče nabodete na leseno palico, od najširše spodaj do najtanjše na vrhu. To palico lahko nato vstavite v majhen cvetlični lonček, napolnjen z vato. Na vrh pritrdite okraske v obliki zvezdic.

Enako eleganten okras za mizo so drevesa citrusov, v katerih skorjo lahko izrežete različne okraske in zataknete klinčke. Takšna božična dekoracija ni le estetsko prijetna, ampak tudi čudovito polepša celoten dom.

Druga možnost je, da steklen kozarec napolnite z rezinami citrusov, cimetom in klinčki ter vse skupaj prelijete z vodo. Nato lahko na vodo položite majhno paličico. Tako boste ustvarili resnično izviren svečnik.


Girlande

Ponujamo sodobne in kakovostne božične girlande. Ne glede na to, ali iščete bele, zasnežene, zelene ali moderne, ima vsaka edinstven dizajn. Božične girlande bodo pričarale božično vzdušje v vašem domu. Naše venčke lahko okrasite po lastni domišljiji in jih tako namestite po vsem prostoru.

Božične Girlande

Božični okraski na vratih

Vhodna vrata lahko okrasite tudi z lastnimi rokami. Iz materialov, ki so na voljo, lahko izdelate elegantne božične okraske za vrata, ki bodo pritegnili pozornost marsikaterega soseda. Letos poskusite zamenjati klasični božični venec za enega od izvirnih okraskov iz lesa, suhega sadja ali vejic.

Ročno izdelani božični okraski iz sadja

Za takšen eleganten božični venček potrebujete leseno konstrukcijo v obliki kroga, rezine suhega sadja, vejice in pištolo za lepljenje. Na leseni krog preprosto prilepite koščke suhega sadja in vejice. Venec lahko okrasite tudi z borovimi storži, orehi ali kostanji. Domišljija nima meja.

Božični okraski na vratih

Leseni božični okraski

Zanimiv okras za vrata je tudi venec iz lesa. Celoten venec je sestavljen iz okroglih lesenih rezin, ki so prilepljene druga na drugo v obliki kroga. Takšen lesen venec lahko okrasite tudi z vejicami, trakovi, storži ali različnimi drugimi okraski.

Božični okraski na vratih

Domači božični okraski, ki jih naredite sami iz storžev

Iz borovih storžev lahko izdelate tudi okras za vhodna vrata. Konce storžev popršite z belo ali drugo barvo in jih pritrdite na trakove različnih barv ali vzorcev. Za takšno dekoracijo lahko uporabite večje število borovih storžev, da bo videti bolj masivna.

Stekleni božični okraski

Za še en eleganten okras lahko uporabite večji steklen kozarec ali vazo. Tretjino lahko napolnite s sladkorjem, soljo ali različnimi steklenimi kamenčki. Nato v kozarec položite različne okraske, božične krogle različnih velikosti ali borove storže, ki jih lahko pobarvate z razpršilom v belo, srebrno ali zlato barvo. Enako lepo je videti, če steklen kozarec napolnite s klasičnimi storži, suhim sadjem ali cimetom. Stekleni božični okraski bodo zagotovo popestrili vašo božično dekoracijo.

Božični okraski za okna

Svoje okno lahko zavijete tudi v elegantno ročno izdelano božično dekoracijo. Božične okraske lahko preprosto izdelate iz papirja, ki jih nalepite na okno, ali pa ustvarite stilske okraske za okna iz božičnih kroglic ali vate. Takšna dekoracija bo vašemu stanovanju dala pravo božično vzdušje. Božični okraski za okna so odlični tudi kot zunanji božični okraski, ki ne bodo ušli pogledom sosedov.

Božični okraski za okna

Papirnati božični okraski

Božični okrasek iz papirja na oknu je verjetno najpreprostejši. Potrebujete le bel papir in škarje. Iz belega papirja izrežite različne oblike, lahko zvezde, snežinke ali snežake, in jih preprosto nalepite na notranjo stran okna. Ko izdelujete papirnate božične okraske za okna, lahko izrežete tudi celotno zimsko pokrajino in jo nalepite na okno. Na spletu lahko najdete tudi številne makete, ki jih lahko uporabite za izrezovanje teh papirnatih okraskov.

Božični okraski za okna

Božični okraski iz snežink iz vate

Zunaj še vedno ne sneži, vi pa si še vedno želite zasneženega božiča? Ni problema! Iz navadne vate oblikujte kroglice, ki jih nato z iglo nanesite na nit. Kroglice so lahko različnih velikosti in neenakomerno razporejene, da so videti čim bolj realistično. Na vrvico pripnite vsaj 15 dolgih nit in jih pritrdite na eno dolgo plastično ali leseno palico. Ta se nato pritrdi na zgornji del okna. Ustvarili boste zimsko, božično zaveso.

Božični okraski za okna

Morda vas bodo zanimali tudi:

leseno drevo

10 nasvetov za nekonvencionalno, leseno božično drevo

Ste se naveličali tradicionalnega božičnega drevesa, vendar ne najdete primerne alternative? Za vas imamo odličen nasvet. Z lesenim božičnim drevescem bo vaš dom zagotovo bolj prijeten in svetel. Tukaj je 10 navdihujočih nasvetov, kako ga lahko izdelate. Potrebujete le nekaj ustvarjalnosti in spretnosti.

Adventni venčki

16 ODLIČNIH IDEJ ZA POPOLN ADVENTNI VENČEK

Adventni venec je že sam po sebi simbol predbožičnega časa. Njegova tradicija sega v 19. stoletje, ko je nemški teolog Johann Heinrich Wichern ustanovil šolo za revne otroke in s postopnim prižiganjem svečk na venčku v času pred božičem odgovoril na vprašanje otrok “Kdaj bo božič?”.

Kako okrasiti božično drevo 2021

Kako okrasiti božično drevo?

Bliža se božič in ne veste, kako ponovno okrasiti božično drevo? Kakšen slog okrasitve božičnega drevesa izbrati, katere okraske uporabiti za polepšanje drevesa in s katero barvo uskladiti celotno božično okrasitev?

Pojdi v trgovino