Pripravite se na božič vnaprej: o čem morate razmišljati?

Pripravite se na Božič vnaprej

Svet se nenehno spreminja. To velja tudi za različna področja našega življenja. Največje spremembe se dohajajo predvsem na začetku novega leta ali ob božiču. Vendar so bili lanski prazniki drugačni od prejšnjih. Morali smo se odpovedati druženju z družino in prijatelji. Mnogi jih nismo preživeli srečno ali veselo. Zato vam ponujamo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali uživati v božiču v miru in harmoniji.

Pripravite seznam

Verjemite, da je preprost seznam pripomoček, ki vam bo močno olajšal pripravo na letošnje praznike. Na list papirja zapišite vse, kar je treba zamenjati pred božičem (drevesce, okraske, lučke, izrezke). Ne pozabite sestaviti seznama stvari, ki ste jih v pretekli praznični sezoni zamudili. Papir skrbno shranite skupaj z božičnimi okraski in ko bo prišel čas, vam ne bo treba dolgo razmišljati o tem, kaj morate postoriti pred božičem.

Vnaprej razmislite o božičnem drevesu

Letos smo videli veliko lepih živih dreves, katerih konec ni bil srečen. Končala so suha v smeteh. Čeprav je do božiča še veliko časa, razmislite, ali tudi ta božič potrebujete živo drevo.

Ali ne bi bilo bolje izbrati umetnega, ki bo zdržalo več let in bo še vedno videti odlično? Seveda takšnega drevesa ne kupujte v običajnem supermarketu. Tako boste zamudili čarobnost božiča. Namesto tega obiščite čarobni svet božičnih dreves, kjer lahko izbirate med široko paleto čudovitih dreves. Našli boste majhna in velika drevesa, drevesa v lončkih, zasnežena drevesa ali realistična 3D drevesa.

Vendar ne oklevajte dolgo. Njihova cena se bo postopoma zviševala. Drevesa bomo začeli prodajati avgusta. Poleg tega, da boste prihranili denar, se boste izognili tudi neskončnim čakalnim vrstam in neprijetni predbožični naglici.

Čeprav pravega vonja svežih borovih iglic ni mogoče zlahka nadomestiti, ga lahko v svoj dom vnesete z naravnimi eteričnimi olji. Pomislite na naravo in si izberite drevo, v katerem boste lahko uživali še dolga leta.

Pravilno shranjevanje božičnih okraskov

Ne podcenjujte shranjevanja božičnih okraskov. Ni vam treba vsako leto kupiti novih. Poškodbam in zlomom okraskov se včasih ni mogoče izogniti. Takrat je čas za nakup novih okraskov. To je tudi odlična priložnost, da v svoj dom vnesete nov veter. Vsako leto se na trgu božičnih okraskov pojavijo novi modni kosi, s katerimi bo vaše drevo dobesedno zasijalo.

Želite poskrbeti, da se veriga božičnih lučk ne bo zapletla? Navijte jo na kos kartona ali valjastega predmeta in jo nato shranite v škatlo. To vam bo prihranilo težave pri okraševanju božičnega drevesa.

Gradnja in okrasitev božičnega drevesa

Ko iščete navdih za naslednji božič, obiščite našo stran, kjer boste našli širok izbor najlepših božičnih dreves. Če imate težave z izbiro, se obrnite na nas. Z veseljem vam bomo svetovali.


Morda vas bodo zanimali tudi:

Moderni božični okras

Sodobni okraski za božično drevo – 10 letošnjih trendov

Čeprav se večina ljudi začne ukvarjati z okraski za božično drevo šele pred adventom, so božični trendi določeni že več mesecev prej. Proizvajalci in prodajalci okraskov za božična drevesca na največji svetovni božični razstavi v Frankfurtu predstavijo najnovejše smernice pri okraševanju klasičnih dreves in 3D božičnih dreves za prihajajoči božič.

Božična drevesa z osvetlitvijo LED

Božična drevesa z osvetlitvijo LED zagotavljajo sodoben božič

Vsakoletno jemanje iz škatle in odvijanje božičnih lučk LED ter nato neskončno zavijanje božičnih lučk okoli drevesa. Se vam zdi znano? Čeprav je postavljanje in okraševanje božičnega drevesca zelo prijetna družinska tradicija, vam ponujamo odličen nasvet, da bo še bolj prijetna.

Twinkly lights za božično drevo

TWINKLY – Sodobna osvetlitev božičnega drevesa za 21. stoletje

TWINKLY je inteligentna, revolucionarna LED osvetlitev, ki jo lahko preprosto upravljate s pametnim telefonom. Če želite uživati v najbolj neverjetnih barvnih kombinacijah in popolni svetlobni predstavi z lučkami na drevesu, morate le vklopiti bluetooth in prek brezplačne mobilne aplikacije Twinkly svoj pametni telefon povezati s pametnim adapterjem.  Osupljive svetlobne igre bodo zagotovo razveselile vso vašo družino.

Pojdi v trgovino