Nenavadna barva Božiča 2023 – Viva magenta!

Barva Božiča 2023

Ste eden tistih, ki sledite trendom in jim vedno sledite? Spremljate vplivneže na družbenih omrežjih in ne želite zamuditi nobene novice o modi in oblikovanju? Potem ste gotovo opazili, da se barvni trendi spreminjajo vsako leto. Ste vedeli, kdo določa barvo leta?

Ob koncu leta Pantone že tradicionalno razglasi barvo leta, ki je v središču pozornosti vse naslednje leto in navdihuje oblikovalce v številnih panogah. Pantone je svetovno znana ustanova s sedežem v New Jerseyju v ZDA, znana po svojem barvnem sistemu. Barva leta je izbrana na podlagi analiz v modi, dizajnu, izbira pa se tudi glede na dogajanje v svetu in družbeno dogajanje. Vidite ga ne samo v modi, notranjem oblikovanju in drugih panogah, ampak je vplivalo celo na božične okraske.

Kako se predstavlja MAGENTA in kako kombinirati to barvo?

Magenta je mešanica rdečih, fuksija in roza tonov. Ta odtenek je navdihnjen s karminom, ki ga lahko najdemo v naravi. Odlikujeta ga izjemnost in privlačnost že na prvi pogled. Njegov namen je izražati veselje, optimizem in pogum.

Hit leta 2023 – intenzivna barva „Viva magenta“ pritegne pozornost s svojo izjemnostjo. Če izberete to edinstveno barvo, bo vaša božična dekoracija zagotovo “in” in jo bodo vsi opazili.

Se sprašujete, kako jo uporabiti? Lahko stavite na gotovost in uporabljate okraske samo v samem odtenku magenta. Tukaj vam priporočamo, da razmislite o količini dekoracije, ki jo boste uporabili, sicer se lahko vaš dom spremeni v rožnato kraljestvo. Pogumni lahko eksperimentirajo z različnimi kombinacijami, a ne pozabite, da naj prevladuje magenta barva. Na vas je, ali boste izbrali barvno harmonijo z dekoracijo ton v tonu ali pa se boste odločili za barvni kontrast. Ker je vpadljiva barva, jo je priporočljivo kombinirati z nevtralnimi barvami. Lahko poskusite ustvariti zanimiv duo roza z nekaj odtenki sive ali kombinacijo s pastelnimi barvami.

Trg je že poln božičnih okraskov, s katerimi bosta vaš dom in jelka dobesedno zasijala. Našli boste nešteto dizajnov in se lahko odločite za različne oblike, vzorce in velikosti. Občudovanja vredne so božične kroglice z bleščicami, ki prekrijejo celotno kroglo ali le njen del. Izbirate lahko tudi med mat in sijajnimi okraski.

Kaj boste torej izbrali? Vse je odvisno od vaše ustvarjalnosti.


Morda vas bodo zanimali tudi:

Kako okrasiti božično drevo 2021

Kako okrasiti božično drevo? Vaši NASVETI za 2021

Bliža se božič in ne veste, kako ponovno okrasiti božično drevo? Kakšen slog okrasitve božičnega drevesa izbrati, katere okraske uporabiti za polepšanje drevesa …

Moderni božični okras

Sodobni božični okraski za božično drevo – 10 letošnjih trendov

Čeprav se večina ljudi začne ukvarjati z okraski za božično drevo šele pred adventom, so božični trendi določeni že več mesecev prej. Proizvajalci in prodajalci okraskov …

Pojdi v trgovino