Shranjevanje umetnega božičnega dreva

Da vam bo vaše božično drevo služilo dolga leta, smo za vas pripravili koristna navodila, ki jih morate upoštevati med shranjevanjem.

Da vam bo vaše božično drevo služilo dolga leta in bo še vedno tako lepo kot na začetku, smo vam pripravili koristna navodila, ki jih morate upoštevati pri shranjevanju božičnega drevesa.

NAVODILA ZA SHRANJEVANJE

1. Odstranite vse okraske z božičnega drevesa.

2. Začnite razstavljati drevo z vrha C. Vejice previdno potisnite nazaj na vejo, kot so bile v prvotnem stanju, in šele nato povlecite cel vrh navzgor.

3. Po izvleku (pri zložljivem sistemu) previdno potisnite veje proti deblu. (kot dežnik) Vse, kar morate storiti, je, da celoten del obrnete navzdol in veje se bodo vrnili na prvotno mesto.

4. Nadaljujte na enak način za srednji del B in spodnji del C.

5. Previdno položite vse dele drevesa v transportno škatlo ali vrečo za drevesa in jih zaprite.

6. Ko drevesa ne uporabljate, ga shranite v hladnem in suhem prostoru, kjer ne bo neposredne sončne svetlobe. Izpostavljenost drevesa prekomerni vročini ali vlagi lahko poškoduje božično drevo.

Morda vas bodo zanimali tudi članki:

Kako pravilno pripraviti božično drevo?

Pri gradnji božičnega drevesa je najpomembneje izbrati primeren prostor z dovolj prostora, da ga lahko razporedite. Vsako drevo, ki ga kupite pri nas, je razstavljeno in shranjeno v škatli, tako da zavzame čim manj prostora. Po razpakiranju škatle preverite…

Izbira božičnega drevesa – vodnik za stranke

Božična drevesa igrajo veliko vlogo pri naših najljubših prazničnih tradicijah. Okrasimo, odpiramo darila in uživamo v božičnem vzdušju s prijatelji in družino okoli drevesa. Pomembno je, da imate…