Gradnja drevesa

Kako pravilno pripraviti božično drevo

Pri gradnji božičnega drevesa je najpomembneje izbrati primeren prostor z dovolj prostora, da drevo lahko razporedite. Vsako drevo, ki ga kupite pri nas, je postavljeno in shranjeno v škatli, tako da zavzame čim manj prostora. Po razpakiranju škatle preverite njeno vsebino. Božična drevesa v velikosti do 150 cm so sestavljena iz enega dela, medtem ko so drevesa v velikosti od 180 cm sestavljena iz 3 delov. V paketu je poleg drevesa tudi stojalo za drevo. Vrsta stojala, ki ga boste imeli v škatli, je odvisna od vrste drevesa, ki ga naročite. Prejeli boste bodisi kovinsko stojalo, s katerim boste prejeli tudi vijake za vlečenje drevesnega debla, ali umetno stojalo, ki je sestavljeno iz 3 ali 4 nog, odvisno od višine drevesa.

Oglejte si videoposnetek o postavitvi drevesca in razporeditvi vej na drevescu

Vsebina paketa

klasično božično drevo – 3 deli + 4 noge
3D drevo – 3 deli + stojalo + vijaki

Korak za korakom

1. Namestimo stojalo

drevo je sestavljeno iz treh delov

(božično drevo s kovinskim stojalom)

Razpakirajte kovinsko stojalo in ga razširite v obliko X. Spodnji del drevesa (največji del A) vstavite v luknjo na sredini in privijte deblo drevesa z vijaki, ki so v paketu s stojalom. Prepričajte se, da je dreveso trdno vstavljeno in privito v stojalo.

(božično drevo z umetnim stojalom)

Vzemite spodnji del drevesa (največji del A) in ga obrnite proti gor. Korak za korakom vstavite noge stojala v vnaprej določene luknje. Prepričajte se, če so noge pravilno vstavljene, drevo obrnite in položite s stojalom na tla.

2. Raztezanje vej

Pri naših drevesih lahko najdete dve vrsti sistemov raztezanja vej.

sistem raztezanja

Veje so del debla drevesa, zato jih je treba ročno razširiti v položaj 90°. Začnimo s spodnjo vrstico in poskrbimo, da bomo razširili vse veje. Ko raztezate veje, pazite, da imajo med seboj enak razmik. V nadaljevanju bomo začeli raztezati vejice.

sistem dežnik

Veje drevesa naj prosto padejo na svoje mesto ali jih nežno potegnite dol. S tem sistemom vam ni treba skrbeti, da so veje pod kotom 90°, ker se bodo veje natančno prilegale vnaprej določenim koritom in drevo bo imelo popolno obliko. Po raztezanju prve (spodnje) vrstice vej začnemo raztezati vejice same.

3. Raztezanje vejic

Nepisano pravilo pravi, da naj drevo razteza samo ena oseba. To bo zagotovilo, da bo drevo videti enako z vseh strani. Raztezanje vejic se vedno začne od sredini proti sebi. Vejice ne raztezamo enako in eno za drugo, ampak vsak na drugo stran, kar dosežemo polnejši videz drevesa. Pri nekaterih vrstah dreves so vejice že vnaprej pritrjeni v smeri, v kateri jih je treba raztegniti. Zadnjo vrsto vejic raztezamo v zvezdo, zahvaljujoč kateri bo drevo imelo popolno obliko in videz.

razporejena veja drevesa FULL 3D

4. Korak za korakom

Po razporeditvi najnižje vrste vej in razporeditvi vejic nadaljujemo z raztezanjem vsake naslednje vrstice po enakem postopku.

5. Namestimo sredni del B

Po dokončanju spodnjega dela A namestimo sredni del B in postopamo enako kot pri spodnjem delu.

6. Namestimo zgornji del C

Po dokončanju srednjega dela B namestimo zgornji del C in postopamo enako kot pri ostalih delih.

Morda vas bodo zanimali tudi članki:

Izbira božičnega drevesa – vodnik za stranke

Božična drevesa igrajo veliko vlogo pri naših najljubših prazničnih tradicijah. Okrasimo, odpiramo darila in uživamo v božičnem vzdušju s prijatelji in družino okoli drevesa…

Kako okrasiti božično drevo? Trendi za to leto

Kakšni so trendi pri okraševanju božičnih dreves? Kako okrasiti božično drevo v tem letu? Zanimive navdihe in trende za to leto vam prinašamo neposredno od naših strank…