Božič 2023 – navdihnite se z najnovejšimi trendi

Leseno božično drevo

Po dveh letih premora se je v Frankfurtu ponovno odvila največja božična razstava Christmasworld, ki je seveda nismo mogli zamuditi niti mi. Od tam vam prinašamo navdih za najbolj elegantna božična drevesca, božične dekoracije, razsvetljavo in vse mogoče in nemogoče, povezano z božičem.

Božič po navdihu narave

Vrnitev k naravnim materialom, zemeljskim barvam in naravnim motivom so letošnji top božični trendi. Ta slog božične dekoracije neizogibno vključuje tradicionalna zelena božična drevesca.

Če pa želite izstopati, klasično jelko zamenjajte z leseno. Čeprav lesena drevesa niso tako priljubljena, bodo lepo poživila vašo božično dekoracijo. Vendar samo drevo ni dovolj. Kaj še lahko dodamo k tako naravnemu okrasju?

Naravni božični venček

Na božični razstavi ni manjkalo naravnih adventnih venčkov in venčkov za vrata. Božični venčki iz borovih storžev, orehovih lupin, ptičjih peres ali sena … ampak resno, katerega bi izbrali?

Božični okraski v obliki živali

V naravnih odtenkih je razstava kar mrgolela od okraskov v obliki različnih živali. Realistične ptice, ježki ali ljubke veverice bodo odlično dopolnile vsako naravno božično dekoracijo.

Božična namizna dekoracija s pridihom narave

Prilagodite svojo božično mizo z naravnimi božičnimi okraski. Za okrasitev božične mize uporabite brbončice, borove storže, lesene okraske in serviete v zemeljskih barvnih tonih.

Ameriški stil božične dekoracije à la Santa

Če ste tip božičnega navdušenca, ki mora imeti vse bogato okrašeno in se njihov dom v času božiča spremeni v pravljično Božičkovo vas, vam bodo naslednje vrstice v pomoč. Na razstavi smo videli res nešteto bogatih, razkošnih božičnih okraskov, prednost pa je, da lahko za tako »ameriško« okrasitev izberete katerokoli božično drevo … Belo, zasneženo božično drevo, zelen božič drevo ali morda zlato… vse lahko lepo okrasite v tradicionalnih božičnih barvah, kot so rdeča, zelena, bela ali zlata.

V tako bogatem slogu okrasitve pa niso bili le okraski za božično drevo v tradicionalnih božičnih barvah, ampak tudi vse vrste okraskov, ki zaokrožijo celotno božično vzdušje. Kaj so oni?

Elegantne božične dekoracije za božična darila

Darila očitno sodijo k božiču in ni nujno, da so le tista prava. Božične darilne okraske v različnih velikostih postavite pod svojo jelko, v predsobo ali pred vhodna vrata kot del vaše božične dekoracije. Darila imajo vgrajeno tudi LED osvetlitev, tako da jih nihče ne bo zagotovo pogrešal.

Tradicionalna dekoracija Božičnega Miklavža

Okrasitev Božičnega Miklavža ni nič novega in na božični razstavi so bile figure Miklavža in Santa Clausa na vsakem koraku v najrazličnejših velikostih in barvah.

Božični škrati bodo razveselili tako staro kot mlado

Ljubki, bradati moški se odlično podajo k temu slogu božične dekoracije. Na trgu jih je res nešteto, le izbrati je treba.

Trendovska božična dekoracija Hrestač

Figurice Hrestač v velikostih in barvah iz svetovne domišljije so naravnost trendovske. Nas je ta moderna božična dekoracija navdušila, kaj pa vas?

Božična pošta lahko pride k vam v elegantnem nabiralniku

Elegantne, božične nabiralnike lahko uporabite kot notranjo dekoracijo, lahko pa z njimi okrasite tudi predsobo ali teraso. S to dekoracijo boste svojo božično dekoracijo zagotovo pripeljali do popolnosti.


Izjemno široka božična drevesa

Če imate več prostora v svojem domu ali podjetju, in želite, da vaše božično drevo izstopa, zagotovo ne smete zamuditi naše ponudbe izjemno širokih dreves. Ta drevesa so 15-20 cm širša od klasičnih in popolnoma zapolnijo večji prostor v kateri koli sobi. Široko božično drevo je videti gostejše in močnejše, zaradi velikega števila 3D vejic pa ima povsem avtentičen videz. Samo pri nas boste našli več vrst teh ekskluzivnih, izjemno širokih božičnih dreves.


Vesel, barvit božič

Vesel božič bo zares vesel ob živobarvnih božičnih okraskih in božičnih drevescih, ki jih na največji božični razstavi v Frankfurtu ni manjkalo. Živo pisane novoletne kroglice, ki so lahko gladke, sijoče, vzorčaste ali lesketajoče, pričarajo popolno harmonijo barv na drevesu.

Vendar se vam ni treba ustaviti pri pisanih božičnih okraskih. Če imate pogum in radi eksperimentirate, lahko letos stavite na nezgrešljivo pisano božično drevo.

Ledeno bele božične dekoracije, ki bodo vedno kul

Pri božični dekoraciji še vedno prevladuje bela barva, proizvajalci božičnih drevesc in okraskov pa niti slučajno ne opuščajo te priljubljene božične barve. Na trgu lahko najdete vse vrste okraskov v tej barvi, pa tudi zasnežene in bele jelke.

Ni pa nujno, da so bele božične jelke samo iz iglic. Na razstavi so bile na voljo tudi bele plastične božične jelke brez igel, ki res delujejo izjemno moderno in stilsko. Enako zanimive so bele, svetleče božične jelke brez igel, ki imajo na koncih LED diode. Bela je preprosto vedno IN.


Zasnežena božična drevesa in bela umetna božična drevesa

Bela božična drevesa in zasnežena umetna božična drevesa so v zadnjih letih NOVOST. S pomočjo najnovejših tehnologij na vejice ali cela drevesa postopoma nanašamo plasti nevnetljivega umetnega snega, ki popolnoma posnema pravi sneg. Ta način se uporablja za klasična drevesa in 3D drevesa. Najnovejši sistem nanašanja zagotavlja, da sneg ne pada z dreves, razen med začetnim raztezanjem vejic, ko se sprostijo nesprijeti deli snega. Z našimi drevesi boste v svojem domu ustvarili čarobno vzdušje zasneženega božiča.


Božična eleganca v modro-zlati obleki

Na razstavi so nas zelo navdušili elegantni božični dodatki in okraski v barvni kombinaciji modre in zlate. Očarali so nas ne le sami okraski za jelko, ampak tudi različne božične figure Hrestačev, Miklavžev in stilski okraski balonov. Presodite sami …

Razkošna črna božična dekoracija ne bo ušla nikomur

Črni božični okraski v kombinaciji z zlatimi božičnimi okraski postajajo vse bolj priljubljeni, proizvajalci pa temu prilagajajo svojo ponudbo okraskov, okraskov in jelk. Ta razkošna in hkrati ekstravagantna barvna kombinacija prebija v ospredje in na razstavi smo jo lahko videli v številnih oblikah.

Črno-zlat božični slog zahteva veliko okraskov in dodatkov, da bo celotna dekoracija izgledala res razkošna in bogata. Priporočamo, da se zgledujete po različnih likih Hrestačev, Božičkov, ptic, božičnih škratov, rož ali razkošnih svečnikov. Če želite svojo dekoracijo narediti še bolj posebno, kombinirajte črne, zlate in vijolične dekoracije.

Božič poln zlata

Morda je komu kič, a nekdo si božiča ne more predstavljati brez zlatega božičnega okrasja. Zlati božični okraski in dekoracije morda nikoli ne bodo šli iz mode. Zlato preprosto sodi k božiču, deluje razkošno, lepo in ekskluzivno. Zakaj ne bi preprosto uporabili zlatih božičnih okraskov? Novost so na primer tudi zlate božične jelke, ki jih zagotovo ne boste zgrešili.

Prilagodite svojo božično mizo in druge dekoracije v vašem domu razkošni zlati božični dekoraciji. Češnja na torti je božična razsvetljava v zlatih odtenkih svetlobe.

Temno roza božična dekoracija v stilu „Viva Magenta“

Čeprav so bili nežni, pastelni in pudrasti odtenki božičnih dekoraciji v preteklih letih zelo priljubljeni, bodo to sezono stopili v ozadje. Subtilne odtenke roza je zamenjala izrazita globoko roza barva Viva Magenta, ki je bila razglašena za barvo leta 2023.

Zato zagotovo ne boste ničesar pokvarili, ko boste letos posegli po božičnih dekoracijah, okraskih ali celo samih božičnih jelkah v tej značilni barvi.

Nekaj ​​bonusov na koncu

In kaj je bilo po našem mnenju vredno omembe na največji božični razstavi Christmasworld?

Netradicionalni božični in adventni venčki iz tekstila ali LED žarnic

Ni nujno, da je božični venček tak, kot ga poznamo, narejen iz šibkov ali borovih storžev. Zanimivi in ​​nekonvencionalni adventni venčki lahko izdelamo tudi iz tekstila. Druga odlična možnost so LED božični venčki, ki bodo zagotovo razsvetlili vsak dom.

Sveče, ki nikoli ne ugasnejo

Pozabite na klasične voščene sveče, ki jih morate nenehno menjavati. Na trgu lahko sedaj najdete LED sveče, ki ne bodo puščale voska in bodo vedno gorele.

Elegantni božični okraski iz papirja

Papirnatih božičnih okraskov je bilo na razstavi res veliko in številni proizvajalci so se začeli osredotočati na tovrstne ekološke božične okraske. Nam se zdijo res razkošne, elegantne in na prvi pogled niti pomislili ne bi, da so iz papirja.

Svetlobna dekoracija vseh vrst in barv

Ni vam treba omejiti vaše božične razsvetljave le na lučke za božično drevo. Razstava je ponudila nešteto svetlobnih okraskov različnih barv in oblik.

Trendi kovinske božične dekoracije

Kovinske božične dekoracije različnih velikosti in oblik so prava trendovska novost. Dekoracije, zahvaljujoč materialu, iz katerega so izdelani, ustvarjajo čudovite barvne odseve.


Morda vas bodo zanimali tudi:

Kako okrasiti božično drevo 2021

Kako okrasiti božično drevo? Vaši NASVETI za 2021

Bliža se božič in ne veste, kako ponovno okrasiti božično drevo? Kakšen slog okrasitve božičnega drevesa izbrati, katere okraske uporabiti za polepšanje drevesa in s katero barvo uskladiti celotno božično okrasitev?

Moderni božični okras

Sodobni božični okraski za božično drevo – 10 letošnjih trendov

Čeprav se večina ljudi začne ukvarjati z okraski za božično drevo šele pred adventom, so božični trendi določeni že več mesecev prej. Proizvajalci in prodajalci okraskov za božična drevesca …

Pojdi v trgovino